Dierenartsen en osteopaten

Waarom wordt de HooiToy door dierenartsen aanbevolen bij paarden die last hebben van spijsverteringsproblemen?

Een paard is onder natuurlijke omstandigheden 14 tot 16 uur bezig met het verzamelen en eten van voedsel. Het maag-darmkanaal is hier op ingesteld. Dit normale eetpatroon is binnen de moderne paardenhouderij minder goed mogelijk en daardoor kunnen problemen ontstaan. Kolieken, stress en ontstekingen aan het maag-darmkanaal kunnen het gevolg zijn. De HooiToy zorgt voor een tragere en gezondere eetroutine en helpt daarmee deze klachten te voorkomen. 

 

Wat zijn de symptomen van spijsverteringsproblemen bij een paard?

De meest voorkomende klachten bij spijsverteringsproblemen zijn diarree, luchtzuigen, kribbebijten, slechte eetlust, licht koliek, tandenknarsen, toegenomen speekselafscheiding, periodiek koliek en zachte mest. Veel voorkomende problemen zijn daarnaast gastritis (ontsteking van het maagslijmvlies), enteritis (ontsteking van de darm) of gastro-enteritis (ontsteking van het hele maagdarmkanaal). Als het maag-darmkanaal ontstoken is, wordt de spijsvertering verstoord. Voedingsstoffen worden niet goed opgenomen met diarree als gevolg.
Neem altijd contact op met een dierenarts wanneer u vermoed dat er sprake is van één of meerdere van de bovenstaande problemen.

 

Bekijk de bovenstaande film (5 minuten), Dierenarts Langsdorff uit Duitsland vat helder punt voor punt de voordelen van de HooiToy samen.

Bekijk ook de bovenstaande film (4 minuten), door op het YouTube-logo te klikken. De film is gemaakt op de Duitse stoeterij Mesnerhof, waar het paard "Ronja" al enige tijd dankbaar gebruik maakt van de HooiToy en om die reden geen last heeft meer van koliek.

 

Waarom wordt de HooiToy door dierenartsen aanbevolen bij paarden die last hebben van hooiallergie?

Paarden kunnen allergisch reageren op stof in het hooi. De Hooitoy vermindert stoffig hooi omdat het ruwvoer niet op de grond ligt en omdat het hooi in de slowfeeder eenvoudig nat gemaakt kan worden. Met de HooiToy eet uw paard schoner hooi.

 

Hoe ernstig is hooiallergie?

De symptomen op korte termijn zijn hoesten, een snotneus, moeite met ademhalen. Op langere termijn kan er blijvende schade ontstaan aan de longen waardoor de fysieke conditie van het paard achteruit gaat.

 

Waarom wordt de HooiToy aanbevolen door osteopaten?

De HooiToy hangt circa 30 centimeter boven de grond (zie installatiehandleiding). Osteopaten adviseren gebruik van de HooiToy, omdat het paard hierdoor een gezonde eethouding aanneemt (de bewegelijkheid van de hals wordt immers gestimuleerd gedurende het eten, zowel naar de rechter als naar de linkerkant).

 

Onze facturen zijn vrijgesteld van OB o.g.v. artikel 25 Wet OB