Hippische ondernemers en sportstallen

Veel meer dan dierwelzijn...

Het gebruik van slowfeeders is één van de eerste stappen die gezet kunnen worden om het dierwelzijn op uw hippische accommodatie te verhogen, het is immers snel ingevoerd en de kosten zijn beperkt, sterker nog, uiteindelijk verdient u de investering van de HooiToy's terug. Dierenartsenkosten gaan immers omlaag als gevolg van minder koliek-gevallen en maag-darm-problemen in het algemeen, voeren gaat sneller en efficiënter, er wordt minder hooi gebruikt én de paarden zitten beter in hun vel waardoor ze beter presteren.
Wellicht is de HooiToy niet de goedkoopste slowfeeder die er is, maar jarenlange ervaring heeft aangetoond dat dit het systeem is dat de langste levensduur heeft.

 

MInder hooi nodig.

De gepatenteerde HooiToy zorgt ervoor dat u tot 10% minder hooi verbruikt, dit heeft mede te maken door het unieke verstelbare doorvoersysteem in de bodem. Elke spriet hooi die het paard er uittrekt wordt immers direct geconsumeerd. Hierdoor wordt er uiteindelijk veel minder vertrapt in de stal.

 

U spaart tijd uit.

In de HooiToy past tot 7 kilo hooi, twee keer per dag vullen is dus bijna altijd vol-doende, bij kleinere paarden is vaak één keer voldoende, in de praktijk komt het erop neer dat er dus één keer minder hooi gevoerd hoeft te worden. Bovendien gaat het vullen van de HooiToy's super makkelijk, door de handige deksel. In combinatie met een HooiToy-wagen of een gelijkwaardige wagen (waar u ge-makkelijk tot 12 HooiToy's op kunt vervoeren), is het hooi voeren snel gedaan. Daarnaast blijft de stal netjes, omdat de HooiToy's op een centrale plek worden gevuld, wat tijd aan vegen uitspaart.

 

Bekijk de bovenstaande film (2 minuten), en zie hoe snel het vullen van de HooiToys in de pratkijk kan gaan!

 

Keurmerk Paard en Welzijn

Zoals al eerder gezegd wordt de inzet van slowfeeders gezien als één van de eerste stappen om de het welzijn onder paarden te verhogen, meer informatie hierover is te vinden op de pagina van Keurmerk Paard en Welzijn (www.keurmerkpaardenwelzijn.nl). 

 

Maximale veiligheid

Bij de ontwikkeling van de HooiToy is er altijd rekening gehouden met het aspect veiligheid, dit komt terug in de diverse eigenschappen van het product.

  • Het materiaal is sterk, maar toch buigzaam en versplintert niet en laat zich ook niet beïnvloeden door weersinvloeden (extreme hitten of ijzige koude.
  • De openingen zijn van zo'n formaat dat het vrijwel onmogelijk is dat het paard er in vast kan komen te zitten.
  • Het gebruikte en montagemateriaal is aan de buitenkant altijd glad en vlak afgewerkt.
  • Bovendien is het zo dat bet gebruikte kunststof geschikt is verklaard voor de voedingsmiddelen industrie.

 

Onverwoestbaar veilig kunststof, lange levensduur.

Elk goed en uniek product wordt nagemaakt, zo is de HooiToy natuurlijk ook al eens nagemaakt, goede namaak bestaat echter niet: de kwaliteit van het kunststof is minder, waardoor het eerder breekt, uitrekt of scheurt met alle risico’s van dien.

Hoe lomp er ook mee omgegaan wordt, het product zal niet zomaar kapot gaan, er zijn HooiToys die overreden zijn door een trekker, maar nog steeds functioneren.
Uit onderzoek blijkt dat 90% van de HooiToy's na vier jaar nog in zeer goede staat zijn en volledig naar wens functioneren.

 

Makkelijk te vullen...

Onverwoestbaar kunststof

Snel vervoeren van HooiToy's

De HooiToy is overal glad en vlak afgewerkt.

De enige echte, met patent.

De HooiToy is met alle zorg ontwikkeld: een doordacht en veilig product op basis van jarenlange praktijkervaring. Het verstelbare doorvoersysteem in de bodem is uniek, de gebruiker kan de doorvoer van het hooi hiermee, afhankelijk van het paard, beïnvloeden. Hierdoor gaat zelfs het "slimste paard" toch trager eten.

 

Gratis installatie service voor hippische ondernemers of particuliere afnemers die grotere aantallen bestellen.

Hippische ondernemers of particulieren die grotere aantallen HooiToy's bestellen mogen gebruikmaken van de gratis installatie service, deze service omvat dat de producten op locatie afgemonteerd worden, samen met één van de medewerkers op locatie. Er wordt uitleg gegevens met praktische tips over het dagelijks gebruik van de HooiToy en ruwvoervoeding in het algemeen. Bovendien zijn er geen bezorgkosten van toepassing, de service neemt een dagdeel in beslag. 

 

Meer informatie?

neem contact met ons op

Onze facturen zijn vrijgesteld van OB o.g.v. artikel 25 Wet OB